Novosti

Delegacija Kendo Saveza na sudijskom seminaru Evropske Kendo Federacije

Početkom februara reprezentativci Crne Gore: Andrija Vučinić, Marko Andrijašević i Miraš Šljivančanin su otputovali u Brisel kako bi učestvovali na redovnom godišnjem sudijskom seminaru u organizaciji Evropske Kendo Federacije. Naši takmičari su imali priliku da u neposrednim borbama sa najboljim evropskim takmičarima obrađuju temu suđenja na seminaru koji su vodili najrenomiraniji učitelji kendo-a iz Japana. Pozitivno iskustvo koje su naši takmičari donijeli kako sa ovog tako I sa svih sličnih događaja u organizaciji EKF-a su ključi za razvoj kvalitetnog takmičarskog kendoa u Crnoj Gori.

Ministarstvo sporta Crne Gore je sufinansiralo učešće naše delegacije na pomenutom seminaru.

Evropsko Kendo Prvenstvo 2019, Srbija

Crnogorska Kendo reprezentacija je učestvovala na Evropskom prvenstu koje se održalo u Beogradu od 23 do 25 maja 2019 god. 7 Crnogorskih takmičarki i takmičara se borilo u muskoj individualnoj i ekipnoj, kao i ženskoj individualnoj konkurenciji. U ekipnom dijelu naša muška seniorska reprezentacija je savladala Maltu i Rumuniju i kao prva izašla iz grupnog dijela takmičenja, ali je u elimonacijama u neizvjesnoj borbi poražena od ekipe Turske. U individualnom dijelu takmičenja naši muskarci i žene su imali zapažene rezultate, ali bez prilike da se bore za medalju.

Učešće naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu je sufinansiralo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.

This slideshow requires JavaScript.

Prijem u Ministarstvu sporta i mladih

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, ugostio je predstavnike Kendo Saveza Crne Gore, Dejana Đuraškovića, Marka Andrijaševića i Miraša Šljivančanina. Povod sastanka je bio sjajan uspjeh Crnogorske muške Kendo reprezentacije koja je na nedavno održanom balkanskom prvenstvu u Sofiji, osvojila srebrnu medalju. Ministarstvo sporta i mladih je sufinansiralo učešće naše reprezentacije na ovom prvenstvu.

Balkansko Prvenstvo 2019, Bugarska

Crnogorska muška Kendo reprezentacija, osvojila je srebrnu medalju na 10-om balkanskom prvenstvu koje je održano ovog vikenda u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Naš nacionalni tim je do finala savladao Sjevernu Makedoniju, nakon toga reprezentaciju domaćina, Bugarsku, u četvrt finalu naše kendoke savladali su Grčku, u polufinalu Tursku, a u finalu su poraženi od reprezentacije Srbije. U okviru ekipnog takmičenja učestvovalo je 12 ekipa. Ovim rezultatom crnogorski kendo je nastavio niz uspjeha koji u kontinuitetu pristižu sa Internacionalnih takmičenja. Treba podsjetiti da je naša kendo reprezentacija, iako najmalobrojnija, dva puta bila prvak Balkana, a redovan je osvajači medalja kako u ekipnoj tako i u individualnoj konkurenciji. U individualnom dijelu takmičenja trojica od 5 naših takmicara stigli su do četvrtfinalu u borbi za medalju i tako zauzeli 5, 6 i 8 mjesto od ukupno 130 takmičara. Crnogorski kendo tim su sačinjavali: Dejan Đurašković trener i takmičar, Andrija Vučinic, Marko Andrijašević, Miraš Šljivančanin, Timotije Smolović, Dejan Petričević i Aleksandar Bojić. Ministarstvo sporta i mladih je sufinansiralo učešće reprezentacije na pomenutom takmičenju.

 

This slideshow requires JavaScript.